Thursday, October 11, 2012

LAGU : Shahir - Pendam (lirik)SMKSA2 : Latihan Kompang Formasi.....

Hari kantin 2012 SMKSA 2 diadakan pada hari sabtu 29 September 2012. Kononnya budak2 kompang akan buat 2 perkara; pertama kompang perarakan VIP dan ; kedua kompang berformasi. Maka diri ini bersemangatlah untuk melatih mereka lebih2 lagi ada muka2 baharu dalam permainan kompang ini.
 
Walaupun kompang perarakan hancus luluh bunyiknya dan kompang formasi juga tak jadi kerana ketidakhadiran 2 pelajar lagi pada hari tersebut, tetapi kenangan2 yang tercipta tak mungkin boleh diulang lagi.
 
 
 
Aus, Hazim, Husaidi, Qayyum, Nabil, Hakimie, Raziq, Aiman dan Azizi


Semasa latihan......

 
Aktiviti Selingan.........

 
Wajah2 keriangan...:)

 
erm......;)

 
Mengisi masa2 rehat......

 
Menghilangkan tekanan.....

 
erm......


Selit2 dengan latihan nasyid....:))
 
Terima kasih yang tidak terhingga kepada semua pelajar yang mencuba dan berusaha memberikan komitmen sebaik yang mungkin. Saya dan pihak sekolah amat2 menghargainya. Walaupun tak jadik, tapi insyaAllah, mungkin ini baru suatu permulaan....:))
 


Sunday, October 7, 2012

SMKSA2 : Perkampungan Ilmu PMR

Hari ini hari terakhir program perkampungan ilmu khas buat pelajar2 PMR. Alhamdulillah, segalanya berjalan dengan lancar. Diri ini hanya terlibat untuk 2 perkara; pertama mengendalikan solat zuhur hari sabtu dan kedua; menjadi salah seorang fasilitator KHB bagi kumpulan 5, 6 dan 7 iaitu kelas 3C, 3D dan 3E.
 
Begitulah pengorbanan guru2 untuk memberikan anak2 didiknya yang terbaik dan memastikan mereka mampu berjaya sehinggalah saat2 terakhir ini.
 
Terima kasih buat smua yang terlibat dan tahniah kepada anak2 pelajar yang sanggup dan menghargai pengorbanan yang telah dilakukan oleh guru2.
 
Tapi, ada juga yang membuatkan hati ini rasa kecewa seketika. Apa yang diberikan oleh guru2 dan pihak sekolah, tidak dihargai oleh segelintir pelajar.
 
Mereka sanggup lari balik ke rumah ataupun ponteng ke CC semata2 tak mahu mengikuti program ini. Seolah2 mereka tak mahu berjaya.
 
Lebih mengecewakan adalah mereka yang ponteng itu adalah anak2 pelajar yang amat disayangi. Begitu mudahnya mereka mengikut kata2 nafsu dan ajakan kawan yang boleh memusnahkan mereka. Begitu mudahnya mereka meremehkan kejayaan masa depan mereka sendiri. 
 
Entahlah, semoga mereka diberikan petunjuk dan hidayah Allah sentiasa.
 
 
Semoga smua anak2 pelajar smk seri alam 2 yang akan menduduki pmr tahun ini dapat membuat yang terbaik serta dikurniakan kejayaan yang cemerlang...InsyaAllah.....