Sunday, October 14, 2012

SMKSA2 : Waktu dan Peluang

Apabila diri ini inginkan sesuatu, pasti akan dilakukan dengan sesungguh hati. Agar impian dan harapan tertunai dan tercapai....

Disini, adalah permulaan membina kerjaya perguruan. Impian diri ini adalah bukan sekadar menyampaikan ilmu, tetapi juga mendidik sahsiah dan keperibadian mereka. Semuanya bukanlah boleh dicapai hanya melalui pengajaran dalam kelas saja bahkan diluar kelas juga.

Jadi, menyusunlah waktu agar semuanya terbina dan mencapai hajat yang diimpikan walaupun kadangkala terasa perit dan letih.

Alangkah bahagia dan beruntungnya jika segala yang dikorbankan itu dapat memberikan kejayaan dan kegembiraan, tetapi amat kecewalah rasanya jika pengorbanan itu tidak dihargai dan dipandang remeh.

Apapun, diri ini memohon sepenuh pertolongan dari Allah, agar diri ini diberikan kekuatan dan semangat untuk meneruskan impian dan harapan ini.

Selagi diri ini masih punya kudrat dan semangat, ku pohon kepada Allah agar impian itu dapat berterusan. Moga2 ianya tidak berhenti dpertengahan tanpa ada pengakhiran.

Sebelum kaki ini melangkah jauh daripada SMKSA2, biarlah diri ini mampu membina kekukuhan daripada kumpulan yang telah ditubuhkan.

Nasyid, Kompang dan SMKSA2 sendiri, diri ini membina dengan kekuatan semangat, sanggup menyusur jerih demi memartabatkan keindahan, janganlah layukan semangat ini dipertengahan, selagi punya waktu dan peluang.......

No comments: